© Chr. Muziekvereniging Euphonia

ACTIVITEITEN VERSLAG

2019


Vol optimisme zijn we het vereniging's jaar begonnen in ons nieuwe repetitie lokaal “Eigen Haard”.

Uiteraard met eerst een korte repetitie met daarna een gezellig samenzijn met een hapje en een drankje.

In de jaarlijkse ledenvergadering werd vastgesteld dat het bestuur goed werk had verricht.We hadden besloten om dit jaar geen jaar concert in het voorjaar te houden, maar dit in oktober te doen met als thema dans en dansen.

Op 27 april hadden we weer, samen met Blazers Ensemble Dal Segno een Koningsdag concert georganiseerd in het Zwijnshoofd. Het regende dus hebben we in de Vestzak theaterzaal gespeeld. Een groot publiek kon de prestaties wel waarderen.

Op 5 juni was er weer het jaarlijkse terrein feest op Landgoed Vrederust. Vanwege een al hele oude traditie werd, na de openings toespraak, het feest officieel geopend met het spelen van een mars in de draaimolen. In de ochtend werd er in de feest tent (vanwege de regen) een mars concert gegeven.

Vanwege de slechte weers vooruitzichten hebben we noodgedwongen het optreden voor het stadhuis tijdens het bloemen defilé van de Avondvierdaagse moeten afgelasten.

Op 11 juni hebben we een meespeel repetitie gehouden. Er kwamen drie belangstellende muzikanten meedoen. Hopelijk zullen dit echte leden worden.


Op zondag 7 juli hebben we tijdens de Borgvlietse jaarmarkt een leuk concert gegeven bij het wijkgebouw in de Rembrandtstraat.


Op zaterdagavond 14 september organiseerde onze vereniging een uitwisselings concertavond, samen met tamboer korps Odiles Rapid en muziek vereniging St. Cecilia uit Huijbergen.

Dit was zo succesvol dat we, in elk geval, dit graag verder willen uitbreiden.


Op zondagmiddag 6 oktober was het dan zover, dat we konden laten horen waar we de afgelopen tijd flink voor hadden gerepeteerd. Het jaar concert had als leid draad Dance en Gala. Ze zaal was heel mooi aangekleed en voor een volle zaal hebben we een mooi concert gegeven. Er was ook een jubilaris die gehuldigd werd; Jacobi Goossens Bartelse speelde al 25 jaar de tenorsaxofoon bij Euphonia. Zij kreeg daarvoor het zilveren bonds speldje.